ΣΚΟΠΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην επικοινωνία εκπαιδευτικών και γονέων του 9ου νηπιαγωγείου Καβάλας. Το νηπιαγωγείο βρίσκεται στην οδό Αγίου Τρύφωνος 2. Λειτουργεί με τρία πρωινά τμήματα και ένα προαιρετικό ολοήμερο. Στις σελίδες του ιστολογίου θα βρείτε πληροφορίες, ανακοινώσεις, ειδήσεις, αλλά και δράσεις των νηπίων, χωρίς να υπάρχουν φωτογραφίες τους. Θεωρούμε πως η μεταξύ μας συνεργασία θα συμβάλλει στην πρόοδο και ανάπτυξη των παιδιών.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

 


Την περασμένη σχολική χρονιά το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Διεθνούς Δικτύου  «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ».

Οι δράσεις μας κατατέθηκαν στο τέλος της σχολικής χρονιάς και σήμερα λάβαμε την επιστολή αξιολόγησης του προγράμματος μας.

Σας την παραθέτουμε..

Αγαπητές/τοί φίλες/οι εκπαιδευτικοί, Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας στο Διεθνές Δίκτυο «Οικολογικά Σχολεία», ελπίζοντας να αποτέλεσε για εσάς μια ευχάριστη και χρήσιμη εμπειρία που θα επιθυμούσατε να συνεχιστεί και στο μέλλον.

 Σας ενημερώνουμε ότι η αξιολόγηση του προγράμματος που υλοποιήσατε κατά το σχολικό έτος 2021-2022 και μας αποστείλατε, έχει ολοκληρωθεί.

 Όσον αφορά στην εργασία σας, παραθέτουμε παρακάτω την αξιολόγηση της συντονιστικής επιτροπής: 

Από τα έγγραφα που μας στείλατε φαίνεται ότι υλοποιήσατε ένα ολοκληρωμένο, εξαιρετικά δομημένο, βιωματικό και συνεργατικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, σε απόλυτη αντιστοιχία παιδαγωγικών και περιβαλλοντικών στόχων. 

 Εργαστήκατε με ενθουσιασμό και συνέπεια με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας και την ανάληψη ενεργούς δράσης και ευθύνης από μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

 Δρομολογήσατε αλλαγές στην καθημερινότητα του σχολείου, οργανώσατε βιωματικές δραστηριότητες και δράσεις με τους μαθητές και τις μαθήτριες, επιδιώξατε συνεργασίες μέσα στο σχολείο και με την ευρύτερη κοινότητα, ουσιαστική διάδραση με άλλα προγράμματα στη σχολική ζωή. 

Από το υλικό που μας στείλατε, φαίνεται να ακολουθήσατε τα βασικά στοιχεία της Μεθοδολογίας των Οικολογικών Σχολείων που είναι

 • συγκρότηση Περιβαλλοντικής Επιτροπής

 • σύνταξη Οικοκώδικα 

• έρευνα στο σχολείο και οργάνωση σχεδίου δράσης με στόχο κάποιες αλλαγές στην σχολική κοινότητα στην κατεύθυνση της αειφορίας

 • ενεργός εμπλοκή όλου του νηπιαγωγείο • επιδίωξη πλέγματος συνεργασιών

 • ενημέρωση και διάχυση των αποτελεσμάτων της δράσης σας στην ευρύτερη κοινότητα 

Σας συγχαίρουμε, επομένως, για το πρόγραμμα που υλοποιήσατε με επιτυχία στο πλαίσιο της μεθοδολογίας και του οράματος των Οικολογικών Σχολείων και ελπίζουμε να συνεχίσετε έτσι και στο μέλλον.




Δεν υπάρχουν σχόλια: