ΣΚΟΠΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην επικοινωνία εκπαιδευτικών και γονέων του 9ου νηπιαγωγείου Καβάλας. Το νηπιαγωγείο βρίσκεται στην οδό Αγίου Τρύφωνος 2. Λειτουργεί με τρία πρωινά τμήματα και ένα προαιρετικό ολοήμερο. Στις σελίδες του ιστολογίου θα βρείτε πληροφορίες, ανακοινώσεις, ειδήσεις, αλλά και δράσεις των νηπίων, χωρίς να υπάρχουν φωτογραφίες τους. Θεωρούμε πως η μεταξύ μας συνεργασία θα συμβάλλει στην πρόοδο και ανάπτυξη των παιδιών.

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ


ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ





Στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, οι νηπιαγωγοί δέκα νηπιαγωγείων του νομού μας, επιλέξαμε να έχουμε μία επιμόρφωση που.. αχρείαστη να είναι, είναι όμως απαραίτητη. Σε απογευματινή ώρα έπειτα από συνεννόηση επισκεφθήκαμε την Πυροσβεστική Καβάλας,  όπου, πρόθυμοι πυροσβέστες μας έναναν μία εκτενή παρουσίαση . Αρχικά, σε εξωτερικό χώρο, σβήσαμε μία αυτοσχέδια φωτιά και έτσι μάθαμε τα είδη και τη λειτουργία των πυροσβεστήρων. 

Στη συνέχεια είδαμε στον προτζέκτορα τα είδη των πυρκαγιών και το κατάλληλα μέσα για την κατάσβεσή τους. Μάθαμε πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε σε περιπτώσεις κινδύνου, όπως πυρκαγιάς, πλημμύρας, σεισμού, θεομηνίας. 

Όλα χρήσιμα, ώστε να μπορέσουμε να προφυλάξουμε τους μαθητές μας σε μια τέτοια περίπτωση που απευχόμαστε να συμβεί.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: