ΣΚΟΠΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην επικοινωνία εκπαιδευτικών και γονέων του 9ου νηπιαγωγείου Καβάλας. Το νηπιαγωγείο βρίσκεται στην οδό Αγίου Τρύφωνος 2. Λειτουργεί με τρία πρωινά τμήματα και ένα προαιρετικό ολοήμερο. Στις σελίδες του ιστολογίου θα βρείτε πληροφορίες, ανακοινώσεις, ειδήσεις, αλλά και δράσεις των νηπίων, χωρίς να υπάρχουν φωτογραφίες τους. Θεωρούμε πως η μεταξύ μας συνεργασία θα συμβάλλει στην πρόοδο και ανάπτυξη των παιδιών.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ

 

ΕΔΩ... ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Η ΣΟΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΜΑΣ

Το καλοκαίρι πέρασε. Ήρθε ο Σεπτέμβρης και επιστρέψαμε στο σχολείο. Οι ντομάτες μας έτοιμες . Τις μαζέψαμε, τις πλύναμε, τις κόψαμε . Και τις γευτήκαμε.









Και ήρθε ο καιρός να μαζέψουμε τα μυρωδικά μας. Βασιλικός, μέντα, φασκόμηλο, θυμάρι, δυόσμος... Τα κόψαμε και  τα κρεμάσαμε στις ελιές μας για  να τα αποξηράνουμε








Προσκαλέσαμε το μπαμπά κ. Λευτέρη που είναι γεωπόνος και μας εξήγησε τη χρησιμότητά τους καθώς και τον τρόπο που θα τα βάλουμε στη διατροφή μας..


Ακολουθήσαμε τις οδηγίες του και αφού τα αποξηράναμε , άρχισε η επεξεργασία τους..
Τα τρίψαμε με τα χεράκια μας...















Μάθαμε τα ονόματα τους και τα γράψαμε σε ετικέτες. ύστερα τα συσκευάσαμε και τα βάλαμε στα σακουλάκια..











Έτοιμα προς πώληση στους γονείς μας.. Ανάρπαστα έγιναν...




Και για να μην ξεχνιόμαστε, φυτέψαμε και τα φθινοπωρινά μας.. Κουνουπίδια, λάχανα, αντίδια, μπρόκολο, μαρούλι και κρεμμυδάκια.. Περιμένουμε τη σοδειά μας...












 



Δεν υπάρχουν σχόλια: