ΣΚΟΠΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην επικοινωνία εκπαιδευτικών και γονέων του 9ου νηπιαγωγείου Καβάλας. Το νηπιαγωγείο βρίσκεται στην οδό Αγίου Τρύφωνος 2. Λειτουργεί με τρία πρωινά τμήματα και ένα προαιρετικό ολοήμερο. Στις σελίδες του ιστολογίου θα βρείτε πληροφορίες, ανακοινώσεις, ειδήσεις, αλλά και δράσεις των νηπίων, χωρίς να υπάρχουν φωτογραφίες τους. Θεωρούμε πως η μεταξύ μας συνεργασία θα συμβάλλει στην πρόοδο και ανάπτυξη των παιδιών.

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

 ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ


Πραγματοποιήσαμε πριν λίγες μέρες την άσκηση σεισμού που επιβάλλεται από την Πολιτική Προστασία αλλά κυρίως από την πραγματική ανάγκη, τα παιδιά να γνωρίζουν πώς θα συμπεριφερθούν στην περίπτωση σεισμού.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια ενός project. 

Αρχικά γνωρίσαμε τον πλανήτη μας, ώστε τα παιδιά να μπορούν να κατανοήσουν το φαινόμενο. Φτιάξαμε το εσωτερικό της γης με χρωματιστή πλαστελίνη και το ζωγραφίσαμε.





Διαβάσαμε εγκυκλοπαίδειες, παραμύθια και εξηγήσαμε το φαινόμενο...

... επιστημονικά.
Κάναμε φύλλα εργασίας που βρήκαμε στο διαδίκτυο 






 και μάθαμε τα νούμερα που καλούμε σε περίπτωση ανάγκης για να μας δοθούν οι πρώτες βοήθειες και όχι μόνο σε περίπτωση σεισμού...





Προσκαλέσαμε τη μαμά της Ιωάννας μας, τη Σοφία, η οποία είναι διασώστρια στο ΕΚΑΒ και μας έκανε μια πλήρη ενημέρωση για το φαινόμενο του σεισμού αλλά και άλλων καταστροφών...Την ευχαριστούμε πολύ γι αυτό αλλά και για το δωράκι που επιμελήθηκε η ίδια και μοίρασε σε όλα τα παιδιά. Ένα τσαντάκι που μέσα περιείχε γάζα, σταγόνες ματιών, αντισηπτικό, τραυμαπλάστ και σφυρίχτρα.










Μάθαμε τον αριθμό πρώτων βοηθειών , τον γράψαμε, καθώς και τα αρχικά του ΕΚΑΒ






Και το τσαντάκι πρώτων βοηθειών....



Μετά την πληροφόρηση και την ενημέρωσή μας, επικεντρωθήκαμε στο φαινόμενο του σεισμού.

Χωρίς πανικό, κάναμε την άσκησή μας... Αρχικά, μόλις η δασκάλα φώναξε "ΣΕΙΣΜΟΣ"
τα παιδιά ξέροντας από πριν, τις θέσεις τους, μπήκαν κάτω από τα τραπέζια.










Στη συνέχεια, κάναμε σειρές σαν τρενάκι και οδηγηθήκαμε χωρίς πανικό, με τα χέρια στο κεφάλι, σε ένα ασφαλές σημείο



Οι δασκάλες είχαν πάρει μαζί τους την τσάντα πρώτων βοηθειών που φυλάσσεται στο σχολείο, καθώς και το αρχείο του Νηπιαγωγείου. Έγινε έλεγχος για την εκκένωση του νηπιαγωγείου από παιδιά, από μία νηπιαγωγό. Στο κέντρο της αυλής αναζητήσαμε τους φίλους μας, μήπως λείπει κάποιος.





Τέλος, οδηγηθήκαμε στην ασφαλέστερη έξοδο του σχολείου, όπου ορίστηκε ο χώρος παραλαβής των παιδιών από τους γονείς τους. 


Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα παιδιά μας είναι προετοιμασμένα για το σεισμό, φαινόμενο το οποίο απευχόμαστε να συμβεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια: