ΣΚΟΠΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην επικοινωνία εκπαιδευτικών και γονέων του 9ου νηπιαγωγείου Καβάλας. Το νηπιαγωγείο βρίσκεται στην οδό Αγίου Τρύφωνος 2. Λειτουργεί με τρία πρωινά τμήματα και ένα προαιρετικό ολοήμερο. Στις σελίδες του ιστολογίου θα βρείτε πληροφορίες, ανακοινώσεις, ειδήσεις, αλλά και δράσεις των νηπίων, χωρίς να υπάρχουν φωτογραφίες τους. Θεωρούμε πως η μεταξύ μας συνεργασία θα συμβάλλει στην πρόοδο και ανάπτυξη των παιδιών.

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ-ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ....



Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε για τις  χριστουγεννιάτικες δράσεις του σχολείου μας, έτσι ώστε να κανονίσετε τις εργασίες σας.

-       - Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουμε εργαστήριο στο χώρο του Νηπιαγωγείου. Θα συσκευάσουμε τα εκθέματα του bazaar μας και θα βάλουμε τιμές, προς πώληση.

 

-        -Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου θα γίνει το πάρτι του σχολείου μας, αυτό που οργάνωσε ο Σύλλογος γονέων, μαζί με το δημοτικό.

 

-        -Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουμε τη χριστουγεννιάτικη γιορτούλα μας μέσα στο γυμναστήριο. Η γιορτή θα γίνει στις 5 το απόγευμα και εκείνη τη μέρα δεν θα λειτουργήσει το ολοήμερο, βάση του προεδρικού διατάγματος περί μεταφοράς  ωραρίου, ώστε τα παιδιά να έχουν το χρόνο να ξεκουραστούν. Στο τέλος της γιορτής περιμένει μια ΕΚΠΛΗΞΗ για όλους μας!

 

-       -Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου το πρωί, θα βγούμε στη γειτονιά γύρω από το σχολείο μας να πούμε τα κάλαντα. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο «ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ»

 

Και τώρα, λίγες χρήσιμες διευκρινήσεις για τη γιορτούλα μας την Πέμπτη 21 Δεκέμβρη:


ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ

Πλησιάζουν Χριστούγεννα. Τα ζώα του δάσους είναι απελπισμένα επειδή, ενώ θα έπρεπε ο καιρός να είναι χειμωνιάτικος, αντίθετα, έχει καλοκαιρία. Το κλίμα έχει αλλάξει. Και καθόλου δεν  θα τα ένοιαζε αυτό, αν δεν είχαν το φόβο πως ο Αι Βασίλης δεν τους φέρει τα δώρα τους, επειδή έρχεται πάντα σε χειμωνιάτικο καιρό  και με μπόλικο χιόνι τριγύρω. Επιπλέον, φοράει γούνινη στολή. Πώς λοιπόν θα έρθει στο δάσος τους το οποίο «ξέχασε» ο χειμώνας; Θα βγάλει την ιλαρά με τόση ζέστη!

Αποφασίζουν  να αναλάβουν δράση. Θα πάνε στο κάστρο του να τον ρωτήσουν γιατί δεν ήρθε φέτος στο δάσος τους και να του πούνε το πρόβλημα τους. Οι χιονονιφάδες αναλαμβάνουν να ενημερώσουν τον χειμώνα, ο οποίος εξηγεί πως δεν φταίει, επειδή έκανε το χατίρι του φίλου του, του ήλιου, που τον  παρακάλεσε να μείνει λίγο ακόμη. Οι ηλιαχτίδες μεταφέρουν το μήνυμα στον ήλιο, ο οποίος σπεύδει να τους εξηγήσει πως δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν επειδή σύντομα θα δώσει το θρόνο του στον φίλο του τον χειμώνα.

Στο μεταξύ, έρχεται  ο Αι Βασίλης- φανερά διαφοροποιημένος-και εξηγεί πως άδικα ανησύχησαν επειδή αυτός, είναι «παντός καιρού» και θα ερχόταν ούτως η άλλως. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που θα μοιράσει δώρα με καλοκαιρινή αμφίεση. Αυτό συμβαίνει σε πολλές χώρες πάνω στη γη!

Όπως στην Αυστραλία. 

....................................................................................

Και κάπως έτσι το συνδυάσαμε με το eTwinning  έργο μας «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» με το χριστουγεννιάτικο θεατρικό μας!

Πρώτος σταθμός, η Αυστραλία!

Ένα έργο που περνά μηνύματα φιλίας, μέσα από κωμικές καταστάσεις που αποπνέουν παιδική αφέλεια καθώς προσπαθεί να εξηγήσει με λογικό τρόπο, πως ο άγιος Βασίλης βρίσκεται στις καρδιές μας και καμία σχέση δεν έχει με την εμφάνισή του.


ΡΟΛΟΙ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ

 

Τα ζωάκια φορούν μία χάρτινη λωρίδα- στεφάνι – με το ζώο που αντιπροσωπεύουν χρωματισμένο και κομμένο, κολλημένο στο κέντρο.

Αυτό θα το κατασκευάσουμε στο σχολείο.

 Μπορούν να φορούν γυαλιά ηλίου, να έχουν κιάλια κρεμασμένα στο λαιμό, να κρατούν βεντάλιες κ.λπ. προκειμένου να δείξουμε στις πρώτες σκηνές πως ο καιρός είναι καλοκαιρινός. Ακόμη και ένα καλοκαιρινό φόρεμα, ή βερμούδα, πάνω από το χειμωνιάτικο ρούχο τους. Μην τα ξεπαγιάσουμε!!!ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΓΟΝΕΙΣ. Αλλά μην ξοδευτείτε. Δημόσιο νηπιαγωγείο είμαστε. Περνάμε το μήνυμα πως με τα απλά πράγματα, τα παιδιά μας μπορούν να χαρούν εξίσου!

Ο Χειμώνας φοράει άσπρο λευκό χιτώνα από φόδρα.

 Οι χιονονιφάδες, τούλινες φούστες -που διαθέτουμε στο βεστιάριό μας- και άσπρα μπλουζάκια με ένα στεφανάκι στο κεφάλι που έχει μπροστά μια χιονονιφάδα. Μπορούν κατά την εμφάνισή τους να πετούν άσπρα κομμάτια από βαμβάκι.

Ο Ήλος φοράει κίτρινο χιτώνα από φόδρα- διαθέτουμε και αυτό στο βεστιάριο μας-

 Οι ηλιαχτίδες φορούν κορμάκια και στεφανάκι στο κεφάλι με έναν ήλιο ζωγραφισμένο μπροστά.  Προτείνουμε τούλινη φούστα . Κατά την εμφάνισή τους μπορούν να χορεύουν με κορδέλες κίτρινες στα χέρια. 

Ο άγιος Βασίλης φοράει κόκκινη βερμούδα, κόκκινες τιράντες, ασπροκόκκινο καπελάκι, γυαλιά ηλίου  και σαγιονάρες. Και την κλασική γενειάδα του.

Εάν κάτι σας δυσκολεύει, ζητείστε βοήθεια από τις νηπιαγωγούς. 


ΥΓ. Ξεκινήστε την εκμάθηση των ποιημάτων από αύριο κιόλας. Ο χρόνος είναι λίγος.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: