ΣΚΟΠΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην επικοινωνία εκπαιδευτικών και γονέων του 9ου νηπιαγωγείου Καβάλας. Το νηπιαγωγείο βρίσκεται στην οδό Αγίου Τρύφωνος 2. Λειτουργεί με τρία πρωινά τμήματα και ένα προαιρετικό ολοήμερο. Στις σελίδες του ιστολογίου θα βρείτε πληροφορίες, ανακοινώσεις, ειδήσεις, αλλά και δράσεις των νηπίων, χωρίς να υπάρχουν φωτογραφίες τους. Θεωρούμε πως η μεταξύ μας συνεργασία θα συμβάλλει στην πρόοδο και ανάπτυξη των παιδιών.

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

ETWINNING 2023-24 "A TRIP AROUND THE WORLD -THE MONTESSORI WAY

 ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ MONTESSORI



Το νηπιαγωγείο μας φέτος, αποφάσισε να συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό e twinning πρόγραμμα με στόχο να ταξιδέψουμε και στις επτά ηπείρους του πλανήτη μας. Μέσα από τις δράσεις μας τα παιδιά θα τοποθετηθούν γεωγραφικά πάνω στη γη μας, θα γνωρίσουν πολλά μέρη στον κόσμο. Θα ερευνήσουν τα μεγάλα μνημεία, την αρχιτεκτονική, τη χλωρίδα, την πανίδα, τη γλώσσα ,τις συνήθειες άλλων λαών, την ιστορία τους και τόσα άλλα.

Και όλα αυτά με τρόπο βιωματικό, όπως προστάζει η μέθοδος MONTESSORI.

Στο Project αυτό συμμετέχουν 15 εκπαιδευτικοί-νηπιαγωγοί. Οι 12 είναι από την Κροατία και εμείς, οι μόνες Ελληνίδες. Η συνεργασία μας γίνεται μέσα από την πλατφόρμα του e twinning, στην αγγλική γλώσσα.

Τα παιδιά μας από την πρώτη στιγμή έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον ξέροντας πως και άλλα νήπια από άλλα νηπιαγωγεία κάνουν τις ίδιες δράσεις και ανταλλάσσουν μεταξύ τους ιδέες και απόψεις.

Αρχικά δώσαμε στους γονείς υπεύθυνες δηλώσεις που με την υπογραφή τους συναινούν να πάρει μέρος το παιδί τους στο πρόγραμμα.  




 Στη συνέχεια, γνωρίσαμε τις επτά ηπείρους μας…





Σ αυτό μας βοήθησε και ο μπαμπάς του Στρατή μας με τη μέθοδο της ρομποτικής.





Και τις κατασκευάσαμε..










Σειρά έχει το λογότυπο μας...

Κάθε μέλος του project, θα έπρεπε να δημιουργήσει ένα λογότυπο, το οποίο επρόκειτο να διαγωνιστεί με άλλα. Το δικό μας ήταν αυτό:




Φτιάχτηκε με φυσικά υλικά από τον ελαιώνα μας με την ενθουσιώδη συμμετοχή όλων των παιδιών. (Βλέπε φωτογραφίες και βίντεο)







https://drive.google.com/file/d/1okSGPRP90WQ9_9bfnpnSfHv3bF-hSrtK/view?usp=sharing

Τελικά ύστερα από ψηφοφορία των μελών επικράτησε ΑΥΤΟ:





Και η προετοιμασία για το ταξίδι στον κόσμο, ξεκινά…

Μάθαμε πως για να ταξιδέψει κανείς, χρειάζονται μερικά … διαπιστευτήρια. Και αρχικά , το διαβατήριο.

Αφού είδαμε διαβατήρια και  αντιληφθήκαμε τη χρησιμότητά τους, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα δικά μας. Μα η προϋπόθεση να το εκδώσουμε, είναι η ύπαρξη ταυτότητας..

Έτσι, πιάσαμε δουλειά…

  Φτιάξαμε ταυτότητες...



Στη συνέχεια φτιάξαμε τα διαβατήριά μας, αφού πέρασαν από τον έλεγχο με τις ταυτότητες μας και σφραγίστηκαν.



























Τώρα μένουν μόνο οι βαλίτσες μας για το πρώτο μας ταξίδι...

Συνεχίζεται...




Δεν υπάρχουν σχόλια: